We were approached by the team at WWT Slimbridge as they were keen to completely redevelop and increase the size of their existing giftshop. The existing layout wasn't working for them and the displays no longer showed off the merchandise at their best. We considered the existing flooplans and together we worked out a plan of action for increasing the shop floorprint and making the visitor flow through the giftshop more obvious.

We designed and visualised every element of the scheme prior to any work starting. We developed full 3d cad views of the scheme showing how the giftshop would be laid out in different areas and the different types of merchandising units. This gave WWT the opportunity to sign off all design work and approve the materials seletions chosen for the scheme. It was essential to choose a pallete of materials that reflected the ethos of the WWT and complemented the visitor centre and merchandise.

Once the designs and layouts were approved we undertook all the building work to the site prior to the fit out stage. We managed the whole construction phase and worked closely with the client so they fully understand the progess made and project timetable.

The team at Slimbridge are absolutely delighted with their new giftshop and look forward to increased profits from the sale of goods in the shop - all of which are reinvested into conservation projects.

Scroll to Top